Trilplaat diesel

Heb je een trilplaat nodig voor jouw klus? Dan komt er vast veel op je af. Eén van de opties die je hebt is een benzine- of dieseltrilplaat. Beide motoren hebben voor- en nadelen. Bij Wilda helpen we je graag op weg.

Een trilplaat is het ideale hulpmiddel om elke ondergrond te verdichten. Strakke oppervlakken zijn het resultaat. Wil je een trilplaat kopen? Dan kan je kiezen uit drie soorten: lichte, middelzware en zware trilplaten. Werk je in de funderings-, straten- en wegenbouw? Of je heb een lastige klus voor de boeg? Dan heb je wat grover geschut nodig. Voor deze klussen zijn zware trilplaten geschikt. Vaak hebben die een dieselmotor. Trilplaten met diesel staan goed bekend. Het zijn betrouwbare machines, waar je van op aan kunt. Een dieseltrilplaat heeft een aantal voordelen.

Voordelen dieseltrilplaat

Goedkoop

Een trilplaat op diesel is vaak de goedkoopste optie. Diesel tanken brengt minder kosten met zich mee dan benzine. Zorg wel altijd voor verse, schone olie. Raadpleeg de handleiding van de motor voor de volledige brandstofspecificaties. Daarnaast is een dieselmotor zuinig in verbruik. Je kunt er lang mee doen! Een dieseltrilplaat slijt minder snel dan een benzinetrilplaat. Daarom is er minder onderhoud nodig. Ook dat scheelt je in de kosten.

Eén minpuntje: een trilplaat op diesel is wel duurder om aan te schaffen. Het is aan jou of je het de investering waard vindt.

Wilda bedrijfspand
Wilda werkplaats

Veel vermogen

Voor een zware klus heb je een goede machine nodig! Anders kun je je werk nooit goed doen. Een dieseltrilplaat levert het vermogen dat je nodig hebt. Het is een krachtige machine met constant verdichtingsresultaat. Uitermate geschikt om een straat aan te leggen bijvoorbeeld.

Minder CO2-uitstoot

Is een dieselmotor schadelijker voor het milieu dan de benzine variant? Een dieselmotor stoot veel CO2 en fijnstof uit. Op basis daarvan kun je concluderen dat het de minst duurzame optie is. Aan de andere kant maak je meer kilometers met een dieseltrilplaat. Dat compenseert de CO2-uitstoot. Het is maar net hoe je het bekijkt.

Lange levensduur

Een trilplaat op diesel heeft een lange levensduur. De machine slijt minder snel, waardoor er minder onderhoud nodig is. De dieselmotor blijft lang goed. Gaat er wel iets kapot? Het is goed om te weten dat we bij Wilda niet alleen machines verkopen of verhuren. We leveren ook de service die je nodig hebt. Denk aan een reparatie, onderhoud of keuring.

De beste trilplaat voor jouw klus

Ben je er al uit? Een dieseltrilplaat kan jouw klus makkelijker maken. Er zitten ook keerzijden aan. Bij Wilda voorzien we je graag van een goed advies. Je kunt altijd bij ons terecht. Voor de aankoop van een machine, een periodieke keuring of eenmalige reparatie. We staan voor je klaar! Laat je weten wat jij nodig hebt?