Trilplaat benzine

Ben je op zoek naar een trilplaat? Het is een handig hulpmiddel voor elke klus! Een trilplaat is niet zomaar gekocht of gehuurd. De machine is er in allerlei soorten en maten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen een diesel- of benzinetrilplaat. Beide motoren hebben voor- en nadelen. Bij Wilda helpen we je graag op weg.

Een trilplaat is geschikt voor de verdichting van allerlei soorten ondergronden. Denk aan zand, grind en andere grond. Het oppervlak is zo glad. Er zijn drie soorten trilplaten: lichte, middelzware en zware trilplaten. Benzinetrilplaten zijn vaak licht uitgevoerd. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Ook middelzware of zware trilplaten zijn te krijgen met een benzinemotor. Het is maar net wat je wil. Een trilplaat op benzine heeft veel voordelen. We sommen ze voor je op.

Voordelen benzinetrilplaat

Goedkope aanschaf

De aanschaf van een trilplaat is altijd een investering. Er zit wel een verschil tussen een benzine- of dieselmotor. Een trilplaat op benzine is goedkoper. Aan de andere kant is benzine tanken niet goedkoop. De tankinhoud is ook sneller leeg. Je rijdt minder kilometers met een benzinetrilplaat in vergelijking met een dieseltrilplaat.

Zorg dus dat je altijd schone, verse benzine tankt. Dat zorgt voor een betere verbranding. Daardoor neemt het vermogen, de levensduur en de prestaties van de machine toe. Storingen worden zo voorkomen.

Wilda magazijn
Wilda werkplaats

Lichte uitvoering

Benzinetrilplaten vallen vaak in de categorie ‘Lichte trilplaten’. Het zijn handzame, lichtgewicht machines. Ideaal voor werkzaamheden in de tuin bijvoorbeeld. Het maakt ook het vervoeren van de trilplaat op benzine makkelijker.

Dat geldt ook voor de onderdelen van de motor. Mocht er iets kapot zijn, dan is het onderhoud dus ook goedkoper. Bij Wilda verkopen of verhuren we niet alleen trilplaten. We repareren, onderhouden of keuren machines ook. Gebruikmaken van onze service? Dat kan altijd!

Minder CO2-uitstoot

Geen enkele verbrandingsmotor is goed voor het milieu. Feit is wel dat een benzinetrilplaat minder uitstoot dan een dieselmotor. Schadelijke roetdeeltjes spelen bij een benzinemotor een kleinere rol. De luchtvervuiling wordt daardoor minder. Het is wel zo dat je met een dieseltrilplaat meer kilometers maakt dan met een benzinetrilplaat.

Lichte krachtpatsers voor makkelijk werken

Een lichte krachtpatser nodig? Dan is een trilplaat op benzine zeker geschikt. Het maakt jouw werk makkelijker. Natuurlijk heeft een benzinetrilplaat ook nadelen. We horen graag wat jouw wensen zijn. Dan geven we je graag advies over een geschikte trilplaat. Ook als het gaat over onderhoud, reparaties of keuringen. We helpen je graag! Laat vooral van je horen.