Wilda magazijn

Compressor kopen of huren: dit zijn de voor- en nadelen

Twijfel je tussen het kopen of huren van een compressor? Dan is de beste vraag die je jezelf kunt stellen: hoe lang heb ik de machine nodig?

Hang jij iedere dag een compressor achter je bedrijfsbus? Dan kun je overwegen om te investeren in deze machine. Dat ligt anders, als je de compressor enkel voor een bepaalde klus nodig hebt. Dan loont het niet om een compressor aan te schaffen.

Weeg vooral af of de aankoopprijs van de machine op langere termijn voordeliger is dan de huurprijs. We helpen je daarbij graag!

Compressor kopen

Misschien werk je heel vaak met een compressor. Kun je je het niet veroorloven om zonder te zitten. Als dat het geval is, kun je het beste een compressor kopen. Dan is het jouw eigendom en weet je zeker dat je de machine altijd bij de hand hebt.

Voordelen van compressoren kopen

 • In eigen beheer. Het grootste voordeel van een compressor kopen, is dat je de machine in eigen naam en beheer hebt. Je bent daarbij niet afhankelijk van een derde partij. De machine staat elke dag op je te wachten.
 • Heb je specifieke wensen? Wij ontwerpen ook maatwerkoplossingen, speciaal voor een klant. Als je een compressor huurt, is dit niet mogelijk.
 • Verkoop tegen restwaarde. Koop je een compressor, dan kun je deze na verloop van tijd weer verkopen. Je houdt de restwaarde over. Soms profiteer je ook van belastingvoordelen, zoals de milieu-investeringsaftrek (MIA), energie-investeringsaftrek (EIA) en kleinschaligheidsinvesteringsaftrek.

Bonusvoordeel: Heb je een compressor bij ons gekocht, maar zit hier een lange levertijd op? Dan krijg je vaak een machine uit de huurvloot mee, ter overbrugging. Zo zie je maar, bij Wilda denken we graag met je mee!

Nadelen van compressoren kopen

 • Grote investering. Een compressor kopen vermindert je werkkapitaal. Je krijgt niet alleen te maken met de aanschafprijs, maar ook met belastingen en opslagkosten bijvoorbeeld. Dat gaat door, ook als de machine niet in gebruik is.
 • Periodiek onderhoud. Elke machine heeft onderhoud (en keuringen) nodig. Koop je een compressor, dan is dit jouw verantwoordelijkheid. Gelukkig kun je bij ons terecht met elke servicevraag.
 • Verouderde machine. De markt staat niet stil. Er zijn veel ontwikkelingen. Als je een compressor koopt, is de kans groot, dat deze na verloop van tijd verouderd is.

Compressor huren

Wist je dat je onze compressoren ook kunt huren? Dat is ideaal als je de machine maar kort nodig hebt. Of niet direct een grote investering wil doen. Ons verhuurassortiment en de prijzen vind je hier. Je kunt een compressor huren, zolang je wilt.

Voordelen van compressoren huren

 • Passend bij jouw project. Huur je een compressor, dan beschik je over een machine die past bij jouw klus.
 • Onderhoud en reparaties. Elke compressor die wij verhuren, is in uitstekende staat. Daar zorgen we voor met periodiek onderhoud, keuringen en reparaties. De machine is vrij van gebreken, gecertificeerd en geïnspecteerd. Direct klaar voor gebruik.
 • Afgedekte risico’s. Gaat er iets mis? Als je een compressor huurt, zorgen wij voor eventuele reparaties of reserveonderdelen. Daar hoef je zelf niet over na te denken.

Nadelen van compressoren huren

 • Niet direct beschikbaar. Zeker weten dat jouw compressor altijd beschikbaar is? Dan is het handig, om deze in eigen beheer te hebben. Zo voorkom je onvoorziene voorraadproblemen.
 • Geen ruimte voor maatwerk. Ons verhuurassortiment bestaat uit standaard machines. Speciaalbouw doen we in opdracht van klanten. Dat is alleen mogelijk bij koop, niet bij huur.
 • Schade of diefstal. Ontstaat er schade aan de compressor, wordt deze gestolen of vervuild? De kosten rekenen we door aan de huurder. Informeer naar de voorwaarden, als je hier vragen over hebt.

Ben je benieuwd naar onze machines? Of heb je vragen over compressoren kopen vs huren? We staan voor je klaar!

Welke machine heb jij nodig?

Wij zijn al meer dan 40 jaar dé Atlas Copco specialist in Nederland. Met ruim 200 machines op voorraad kunnen wij je snel van dienst zijn.