Atlas Copco compressoren

Van bouwplaats tot schildersbranche: 5 toepassingen van mobiele compressoren

Ben je een bouwvakker, schilder of wegwerker? Dan is een mobiele compressor onmisbaar in jouw werk. Misschien weet je dat al, of leer je deze machine net kennen. Wij zetten 5 veelgebruikte toepassingen van mobiele compressoren op een rijtje. Doe er je voordeel mee!

Overal en altijd perslucht voor handen. Daar zorgt een compressor voor. Een mobiele compressor heeft nog een extra voordeel. Deze machines zijn compact én transporteerbaar. Ze zijn ontworpen voor eenvoudig vervoer. Op hun eigen wielen, achter je bedrijfsbus. Of draagbaar, geschikt voor een aanhangwagen.

Mobiele compressoren zijn in elke branche te vinden. Maar er zijn bedrijven die deze machines bijna dagelijks gebruiken. Dit zijn 5 toepassingen die we veel zien.

Bouwplaatsen

De bouwplaats staat op nummer één. Dat is niet voor niets. Mobiele compressoren worden voor veel werkzaamheden op de bouw gebruikt. Niet alleen vanwege het compacte formaat of makkelijke transport. Ook omdat er niet altijd elektriciteit voor handen is. Bouwlieden drijven met een compressor pneumatisch gereedschap aan, zoals boorhamers of sleutels.

Wegenbouw

Van drilboor tot wegbelijning. Mobiele compressoren ondersteunen tal van wegwerkzaamheden. Ze sturen machines aan voor het breken van asfalt, verdichten van de grond of aanleggen van wegen.

Olie- en gasindustrie

Werk je in de olie- en gasindustrie? Dan kom je vast op moeilijk bereikbare plaatsen. In dat soort situaties komt een mobiele compressor goed van pas. Bijvoorbeeld voor exploratie- of herstelwerkzaamheden. Maar ook bij het testen en reinigen van pijpleidingen of geothermisch boren.

Schildersbranche

Als schilder ben je altijd onderweg. Je komt op plaatsen, waar flexibiliteit en mobiliteit geen overbodige luxe zijn. Dat verwacht je van jezelf, maar ook van je machines. Mobiele compressoren zijn handig voor allerhande schilderwerkzaamheden. Collega-schilders gebruiken ze bijvoorbeeld voor het aandrijven van spuitpistolen of verwijderen van roest en verf door te zandstralen.

Landbouw

Ben jij eigenaar van een (groot) landbouwbedrijf? Of werk je op een boerderij? Ook bedrijven in deze sector maken graag gebruik van mobiele compressoren. Het is een handig hulpmiddel bij het spuiten van gewassen of algemeen onderhoud van het terrein.

Twijfel je nog of een (mobiele) compressor geschikt is voor jouw toepassing? Wij laten graag zien wat het voor je kan betekenen. Waag er gerust een belletje aan. Dat kan naar +31(0) 33 28 63 959.

Welke machine heb jij nodig?

Wij zijn al meer dan 40 jaar dé Atlas Copco specialist in Nederland. Met ruim 200 machines op voorraad kunnen wij je snel van dienst zijn.